Volg ons op facebook
 • *Onder voorbehoud van omstandigheden die de productie zouden kunnen vertragen of verhinderen zijn de hierna genoemde publicatiemaanden schattingen en kunnen veranderen.

   

  Hoe word ik abonnee?
  Voor €85 zenden wij u de publicaties die wij jaarlijks verzorgen. Drie boeken waarin vorm en inhoud fraai op elkaar aansluiten. U wordt abonnee door het jaarlijkse abonnementsgeld à €85 over te maken op bankrekeningnummer NL50ABNA0616515073 t.n.v. AFdH Uitgevers, Haaksbergerstraat 405 Enschede. Het abonnementsjaar loopt van 1 juli tot 1 juli.

  Bij buitenlandabonnees (binnen de EU) brengen wij €25 extra in rekening (vergoeding porti). Helaas kan dit niet anders (50% van het totaal aan porti per abonnementsjaar betalen wij als AFdH).

  Elke nieuwe abonnee ontvangt Rinus als welkomstgeschenk.

   
 •  

  De boeken voor jaargang 2019-2020

   
 • luxe paperback
  576 pagina's
  isbn 9789492928146
  €26,50

   

   

  Jaap Scholten Suikerbastaard
  In 2014 publiceerde AFdH Uitgevers met overweldigend succes Horizon City van Jaap Scholten. Zijn nieuwe roman Suikerbastaard heeft als rode draad een indringend liefdesverhaal. Het is een combinatie van familie- en wereldgeschiedenis met als aanleiding een historisch gegeven: de bouw van een aantal suikerfabrieken door de Hengelose firma Stork in Ethiopië, in de jaren vijftig en zestig. AFdH publiceert dit boek in nauwe samenwerking met de Amsterdamse uitgeverij Pluim, onlangs opgericht door Mizzi van der Pluim, voorheen directeur van uitgeverij Atlas Contact.

  Om Suikerbastaarda

   
 • Circa 288 pagina’s
  Verschijnt in september 2020

   

  Atte Jongstra Grassprietjes. Een album der natuur
  Atte Jongstra is een romancier en essayist die nooit de gebaande paden bewandelt. In Grassprietjes. Een album der natuur gaat hij op zoek naar het ecologisch gevoel door de eeuwen heen, nog voor het woord ‘ecologie’ bestond. Een historische galerij aan vaak buitenissige figuren passeert de revue: naakttuiniers, minnaars van holle boom of graszode. God in de braamstruik, kankerbloem en pestwortel, een nep-indiaan als bevervriend en de parkstofzuiger. Maar ook: over beenkrachtverval bij de natuurwandelaar, wandelende dominee-dichters, hoe het laatste oerbos van Nederland verdween, en de Bonifatiusmoord (754) bij Dokkum verklaard als ecologisch verzet.
  In Grassprietjes. Een album der natuur onderzoekt en filosofeert Jongstra op tegelijkertijd vermakelijke en erudiete wijze, zowel in tekst als in een overvloed aan curieuze illustraties, afkomstig uit minstens zes eeuwen. In elk van zijn boeken treft het de lezer telkens weer hoe de auteur citaten, verwijzingen en fictie weet samen te brengen in een kunstig, onderhoudend en vaak tegendraads werk van de verbeelding. Grassprietjes sluit aan bij De ontgroende mens, een essaybundel die in 2018 bij AFdH verscheen.

   

   
 •  144 pagina’s
  Verschijnt juli 2020

   

  Lammert Voos Canisius
  Van de Groningse auteur Lammert Voos publiceerden wij vorig jaar de zeer lovend ontvangen novelle Malterfoske. In zijn roman Canisius vertelt Voos het deels aan de werkelijkheid ontleende verhaal van een familielid dat leeuwentemmer werd in Vlaanderen. Maar was de leeuwentemmer wel wie hij zei dat hij was? Zijn neef, een schrijver, raakt geobsedeerd door hem en ontrafelt zijn schimmige levensgeschiedenis. Opnieuw geschreven in Voos’ rauwe en tegelijkertijd poëtische stijl.


  Om Canisiusb

   
 •  

  Het derde en laatste boek van jaargang 2018-2019

   
 • Verschijnt 13 oktober 2019

  336 pagina's
  luxe paperback en in kleur
  ca. €27,50

  ISBN 9789072603821

  Eerste Hulp bij Klassieke Muziek
  is het derde abonnementsboek

   

  Erik Voermans Eerste Hulp Bij Klassieke Muziek
  Eerste Hulp Bij Klassieke Muziek is een vrolijk, dwars en diepgravend boek over muziek, geschreven door een kenner en fijnproever. De basis van het boek is een keuze uit en bewerking van de wekelijkse columns die muziekredacteur, musicoloog en componist Erik Voermans vanaf 2011 publiceerde in Het Parool. In deze bloemlezing vindt niet alleen de liefhebber van klassieke muziek maar ook degene die het in zich heeft om zo’n liefhebber te worden, 150 ‘stukjes’, zoals de auteur ze zeer bescheiden typeert. Paul van der Steen, cartoonist en illustrator voor Het Parool en NRC Handelsblad maakte vrolijke, dwarse en subtiele tekeningen die perfect passen bij Voermans’ stukken.

  De tekstbijdragen vallen in drie categorieën uiteen. Er zijn korte portretten van componisten of composities, er zijn explicaties van technische termen en er zijn algemenere, wat meer filosofische mijmeringen. In alle gevallen hoort daar een muziekstuk bij, waarvan de auteur hoopt dat de lezer de moeite neemt dat te beluisteren.

  Voorplatehbkm

   

Hieronder kunt u zich aanmelden als nieuwe AFdH-abonnee. Wij sturen u na ontvangst van deze gegevens het welkomstgeschenk toe en sluiten een factuur voor het abonnement bij.

Achternaam:  
Tussenvoegsel:
Voornaam:  
Bedrijfsnaam: (optioneel)
Straat + huisnummer:  
Postcode:  
Plaats:  
Telefoon:  
E-mailadres:  
 

Martien Frijns

Paul Abels