Volg ons op facebook
 • *Onder voorbehoud van omstandigheden die de productie zouden kunnen vertragen of verhinderen zijn de hierna genoemde publicatiemaanden schattingen en kunnen veranderen.

   

  Hoe word ik abonnee?
  Voor €85 zenden wij u de publicaties die wij jaarlijks verzorgen. Drie boeken waarin vorm en inhoud fraai op elkaar aansluiten. U wordt abonnee door het jaarlijkse abonnementsgeld à €85 over te maken op bankrekeningnummer NL50ABNA0616515073 t.n.v. AFdH Uitgevers, Kruisbergseweg 59, 7009 BM Doetinchem. Het abonnementsjaar loopt van 1 juli tot 1 juli.

  Bij buitenlandabonnees (binnen de EU) brengen wij €20 extra in rekening (vergoeding porti). Helaas kan dit niet anders (50% van het totaal aan porti per abonnementsjaar betalen wij als AFdH).

  Elke nieuwe abonnee ontvangt Grasses and Trees als welkomstgeschenk.

   
 •  

  De boeken voor jaargang 2021-2022

  Dit abonnementsjaar heeft geen drie maar vier boeken. Waarom? Omdat we niet konden kiezen uit het prachtige materiaal en omdat we onze abonnees graag een plezier doen...

   
 • Gebonden in kleur met leeslint
  isbn 978 94 93183 07 0
  480 pagina’s
  formaat 15 x 23 cm
  rijk geïllustreerd,
  deels in kleur

  prijs ca.  € 45

   Verschijnt 6 november 2021

   

  Jaap van der Bent De dichter die het niet wilde zijn (Leven en werk van Louis Lehmann)
  Louis Th. Lehmann (1920-2012) was naast dichter ook roman-schrijver, essayist, criticus, jurist, scheepsarcheoloog en nog veel meer. Met zijn gedichten oogstte hij als achttienjarige de lof van gevestigde schrijvers als Vestdijk en Ter Braak. Zij prezen zijn durf en originaliteit en vergeleken hem met Arthur Rimbaud. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij mee aan het surrealistische tijdschrift De Schone Zakdoek. Daarna verminderde zijn enorme productiviteit, maar hij bleef gedichten schrijven. Net als zijn proza worden die gekenmerkt door een toon van ontgoocheld idealisme en met ironie vermengde romantiek.

   

  Om Lehmann

   
 • isbn 978 94 93183 25 4
  ca. 256 pagina’s
  formaat 15 x 23 cm

  prijs ca. € 25

  Verschijnt in november 2021

   

  Erik Bindervoet Gij zult niet bloemlezen (Bloemlezing uit de poëzie van Louis Lehmann)
  De bloemlezing omvat ongeveer 175 gedichten. Ze zijn onderverdeeld in acht thema’s: Jongejaren, Steden, Varen, Paren, Reizen, Muziek, Poëzie, De leeftijd en zo. De bundel bevat voor een deel niet eerder gepubliceerd werk. Voor het overige zijn de gedichten afkomstig uit Gedichten 1939-1998, Hollands Maandblad, Wat boven kwam, Toeschouw, Laden ledigen en Schoon schip.

   

  Om Bindervoet

   
 • Gebonden
  128 pagina’s
  isbn 9789493183049

  prijs ca. € 19,50

  Verschijnt maart 2022

   

  Erik Harteveld Het verloren kind (novelle in brieven)
  Het jaar is 1900. De student Lodewijk verhuist van Haarlem naar Parijs. Muziek is zijn leven. Op het conservatorium ontmoet hij geestverwanten en uiteindelijk zelfs beroemdheden als Maurice Ravel. In ongeveer veertig brieven aan een broer schetst Lodewijk hoe zijn muziekleven verloopt. Zijn overleden oudere broertje blijkt een cruciale rol te spelen.
  ‘Niets was van mijzelf, zelfs mijn naam niet.’
  In 2013 publiceerde Erik Harteveld bij AFdH de succesvolle roman Koude Oorlog aan de IJssel. Ook daar koos hij voor de briefvorm. Harteveld is in het dagelijks leven dichter en muzikant.

  Deverlorenzoon

   
 • Luxe paperback
  ca. 272 pagina’s
  isbn 9789493183025

  prijs ca. € 22,50

  Verschijnt naar verwachting in
  de zomer van 2022

   

  Erik Voermans Neubach (roman)
  Vladimir Neubach is een temperamentvolle, van oorsprong Russische componist, gevlucht naar het westen en zeer succesvol geworden. Hij woont in Amsterdam en is een groot vrouwenliefhebber. Als hem wordt gevraagd een requiem te componeren voor het Koninklijk Concertgebouworkest glijdt hij langzaam af. Zijn turbulente liefdesleven maar ook zijn verleden in zijn vaderland heeft daar veel mee te maken.
  Erik Voermans is musicoloog, componist en recensent klassieke muziek voor Het Parool. Neubach is zijn debuutroman. In 2019 verscheen van hem bij AFdH Eerste Hulp Bij Klassieke Muziek.


  Om Neubach

   

Hieronder kunt u zich aanmelden als nieuwe AFdH-abonnee. Wij sturen u na ontvangst van deze gegevens het welkomstgeschenk toe en sluiten een factuur voor het abonnement bij.

Achternaam:  
Tussenvoegsel:
Voornaam:  
Bedrijfsnaam: (optioneel)
Straat + huisnummer:  
Postcode:  
Plaats:  
Telefoon:  
E-mailadres:  
 

Martien Frijns

Paul Abels