Volg ons op facebook
 • *Onder voorbehoud van omstandigheden die de productie zouden kunnen vertragen of verhinderen zijn de hierna genoemde publicatiemaanden schattingen en kunnen veranderen.

   

  Hoe word ik abonnee?
  Voor €85 zenden wij u de publicaties die wij jaarlijks verzorgen. Drie boeken waarin vorm en inhoud fraai op elkaar aansluiten. U wordt abonnee door het jaarlijkse abonnementsgeld à €85 over te maken op bankrekeningnummer NL50ABNA0616515073 t.n.v. AFdH Uitgevers, Kruisbergseweg 59, 7009 BM Doetinchem. Het abonnementsjaar loopt van 1 juli tot 1 juli.

  Bij buitenlandabonnees (binnen de EU) brengen wij €20 extra in rekening (vergoeding porti). Helaas kan dit niet anders (50% van het totaal aan porti per abonnementsjaar betalen wij als AFdH).

  Elke nieuwe abonnee ontvangt Boekenmendel en De onzichtbare verzameling als welkomstgeschenk.

   
 •  

  De boeken voor jaargang 2022-2023
  Dit abonnementsjaar ontvangt u drie boeken en een nieuwjaarsbericht.

   
 • Luxe paperback
  isbn 978 94 93183 14 8
  ca. 480 pagina’s
  formaat 12,5 x 20 cm

  prijs ca. € 26,50

   Verschijnt november 2022

   

  Peter Bierhaus Rotzak (roman)
  Robbie, een Arnhems jongetje uit een probleembuurt zoekt zeer moeizaam zijn weg in het leven. Zijn vader noemt hem ‘rotzak’. Hij voetbalt, vecht, bokst, drinkt en ontmoet vele vrouwen maar kan zich aan niemand binden. Hij gaat schrijven voor de Panorama, zoals de auteur van deze roman ook deed. Robbie komt uiteindelijk in het criminele milieu terecht.

  Schrijver Peter Bierhaus monteert vaardig korte, heftige scènes aan elkaar tot een meeslepende coming-of-age-roman. Charles Bukowski en Alan Lomax zijn zijn grote voorbeelden. Het verhaal heeft twee lagen. Ten eerste: de ontwikkeling van het leven van de boze, ongelukkige, agressieve, veel te vroegrijpe Robbie die zijn weg niet vindt in het leven naar een verarmde, gedesillusioneerde sukkelige oude man. Ten tweede: de ontwikkeling van Nederland van de optimistische jaren ’60 in de vorige eeuw tot circa 2022.

  Aan de hand van persoonlijke ervaringen, muziek en belangrijke nationale en internationale gebeurtenissen  tekent Bierhaus de betreffende periodes. De punkperiode komt prominent aan de orde maar ook de tijd dat hoofdpersoon Robbie zijn straf uitzit in de Bijlmer en de problemen met de multi-culturele samenleving, de woke cultuur en de verpaupering van de steden zijn essentieel in het verhaal. In zestig jaar tijd is het optimisme in Nederland omgeslagen in een gevoel van neergang: angst voor terreur, woke, armoede,
  verpaupering, wantrouwen. Boze Robbie rommelt in die wereld en pakt zijn deel.

   
 • isbn 978 94 93183 15 5
  ca. 144 pagina’s
  formaat 11 x 19 cm

  in kleur en geïllustreerd

  prijs ca. € 35

  Verschijnt in de lente van 2023

   

  A.L. Snijders Laatste zkv's (2021)
  In 2021 overleed A.L. Snijders. AFdH publiceerde vanaf 2006 dertien bundels met zeer korte verhalen van zijn hand. De laatste was Tat Tvam Asi met daarin de stukken uit 2020 en 2021. De zkv’s van 1 januari tot en met 7 juni 2021 worden nog verzameld en gebundeld.  

   
 • Luxe paperback
  255  pagina’s
  isbn 978 94 93183 18 6

  prijs  € 24,50

  Verscheen in maart 2023

   

  Atte Jongstra Hemelwortelen (essays)

  Hemelwortelen is een bundel verhalende essays met als centrale vraag: hoe verhoudt de mens zich tot het ondergrondse? Schrijver en denker Atte Jongstra onderzoekt met een omgekeerde periscoop wat zich onder de grond allemaal afspeelt en afgespeeld heeft.

  Van mysterieuze gaten via duistere grotten, muzikale mijnwerkers en kanariekwekers naar inktzwarte utopische onderwerelden. Op zoek naar de ‘huiverbron’ van zijn eigen claustrofobie daalt Jongstra af en rapporteert. Bloemrijk, geestig als altijd. Net als in zijn vorige essaybundels, De ontgroende mens (2018) en Ecologieën (2020) gaan ook hier tekst en beeld hand in hand. Gravend en verstrooiend, maar ernstig in een voortdurend streven naar Verlichting. Glück auf! Alweer een uiterst verrassend kijk- en leesboek.  

  NRC Handelsblad schreef: ‘In elk van Jongstra’s boeken treft het de lezer telkens weer hoe de auteur citaten, verwijzingen en fictie weet samen te brengen in een kunstig, onderhoudend en vaak tegendraads werk van de verbeelding.’

  Atte Jongstra ontving in 2016 de Constantijn Huygens-prijs voor zijn hele oeuvre.

   
 •  
   

Hieronder kunt u zich aanmelden als nieuwe AFdH-abonnee. Wij sturen u na ontvangst van deze gegevens het welkomstgeschenk toe en sluiten een factuur voor het abonnement bij.

Achternaam:  
Tussenvoegsel:
Voornaam:  
Bedrijfsnaam: (optioneel)
Straat + huisnummer:  
Postcode:  
Plaats:  
Telefoon:  
E-mailadres:  
 

Martien Frijns

Paul Abels