Volg ons op facebook
 • *Onder voorbehoud van omstandigheden die de productie zouden kunnen vertragen of verhinderen zijn de hierna genoemde publicatiemaanden schattingen en kunnen veranderen.

   

  Hoe word ik abonnee?
  Voor €85 zenden wij u de publicaties die wij jaarlijks verzorgen. Drie boeken waarin vorm en inhoud fraai op elkaar aansluiten. U wordt abonnee door het jaarlijkse abonnementsgeld à €85 over te maken op bankrekeningnummer NL50ABNA0616515073 t.n.v. AFdH Uitgevers, Haaksbergerstraat 405 Enschede. Het abonnementsjaar loopt van 1 juli tot 1 juli.

  Bij buitenlandabonnees (binnen de EU) brengen wij €25 extra in rekening (vergoeding porti). Helaas kan dit niet anders (50% van het totaal aan porti per abonnementsjaar betalen wij als AFdH).

  Elke nieuwe abonnee ontvangt Rinus als welkomstgeschenk.

   
 •  

  De boeken voor jaargang 2017-2018

   
 • Mei 2018
  gebonden
  in kleur
  ca. €34,50

  Alsnijders

   

  A.L. Snijders 80 jaar en succesvol over de grens
  In 2006 richtten wij AFdH Uitgevers op om de zeer korte verhalen van A.L. Snijders uit te kunnen geven. Dit jaar wordt Snijders tachtig jaar. Een aanleiding om van onze negende zkv-bundel iets extra fraais te gaan maken. De bundel zal  de verzamelde ‘Graslijst’-zkv’s van 2015 en 2016 omvatten en gecompleteerd worden met zkv’s die in tijdschriften en kranten gepubliceerd zijn. Op dit moment zijn titel en illustrator van deze nieuwe bundel nog onbekend, maar daar wordt hard aan gewerkt. Wij streven ernaar om in het nieuwe zkv-boek korte laudatio’s op te nemen van Vlaamse en Nederlandse liefhebbers van Snijders’ werk.

  Vorig jaar publiceerden wij Grasses and Trees, Engelse vertalingen van zkv’s. Dat is tot ons genoegen niet onopgemerkt gebleven in het buitenland. Les éditions de l’Observatoire bereidt een verzameling in het Frans vertaalde zkv’s voor en in Duitsland werkt uitgeverij Reclam aan een zkv-bundel. Tevens is er vanuit Argentinië interesse in een Spaans-Engelse editie van Grasses and Trees.

   
 • Eind januari 2018
  gebonden
  geïllustreerd
  in kleur
  ca. 39,50


  Maustria

  Maria Austria, zelfportret (Israël 1967),
  collectie MAI

   

  Maria Austria – Fotografe 
  In juni 2017 publiceerden wij Stefan Zweigs Boekenmendel en De onzichtbare verzameling met daarin foto’s van Maria Austria. afdh-uitgever Martien Frijns is de afgelopen drie jaar intensief bezig geweest met een biografische schets van deze bijzondere Tsjechisch-Amsterdamse fotograaf die met Eva Besnyö en Emmy Andriesse tot de belangrijkste Nederlandse fotografen wordt gerekend.

  In het Austria-boek wordt voor het eerst een representatief beeld van haar oeuvre getoond met daarin aandacht voor haar enerverende leven. De grote hoeveelheid onbekende foto’s werpt een nieuw licht op de beeldvorming van Nederland tussen 1937 en 1975, het jaar waarin Maria Austria overleed. Bijzondere thema’s zijn de uitgebreide reportages over Anne Franks Achterhuis, de Zeeuwse watersnoodramp met aansluitend in 1961 de dichting van het Veerse Gat. Austria’s grote talent voor portretfotografie zien we terug in haar reportage over Roemeens-joodse kinderen in weeshuis Ilaniah, in het Apeldoornse Bos. Opvallend en veelzeggend zijn haar foto’s uit 1965-1967 in Israël, met Moshe Dayan, Golda Meir, David Ben-Gurion, e.v.a.

  Het boek komt tot stand in nauwe samenwerking met het Maria Austria Instituut (MAI), het Joods Historisch Museum (JHM) en Helly Oestreicher, een familielid van Austria. Tussen 25 januari en 10 juni 2018 wijdt het JHM een expositie aan het werk van de fotograaf waarbij het boek begin- en eindpunt van de expositie is.

   
 • April 2018
  luxe paperback
  geïllustreerd
  in kleur
  ca. €24,50

   Johannareis2

   

  Johanna Reiss: De schuilplaats 
  Toeval of niet: afgelopen jaar ontdekte Paul Abels De schuilplaats van Johanna Reiss en enthousiast als hij was over dit confronterende boek verdiepte hij zich in de geschiedenis van het boek en de vrouw erachter. Zij woont en werkt sinds 1955 in New York.  

  In 1972 verscheen Reiss’ onderduikverhaal onder de titel The Upstairs Room. Bob den Uyl maakte een prachtige vertaling maar het boek is al een tijd niet meer leverbaar.
  AFdH heeft besloten dit ‘andere’ Dagboek van Anne Frank opnieuw uit te geven: rijk geïllustreerd met nieuw bronnenmateriaal en een geactualiseerde vertaling. De nieuwe Schuilplaats krijgt ook een inleiding van de inmiddels 85-jarige auteur. Johanna Reiss zal ter gelegenheid van de presentatie van het boek in mei 2018 naar Nederland komen.

   
 •  

  AFdH-abonnees ontvangen in oktober 2017 nog een boek uit het voorgaande abonnementsjaar.

   
 • Oktober 2017
  luxe paperback
  rijk geïllustreerd
  met discografie
  ca. €22,50

  Tonouwehand

   

  Harry Bannink: toonzetter (1929-1999)
  Kunstredacteur en muzikant Ton Ouwehand maakte een boek over Harry Bannink, de man die de muziek bij duizenden liedjes van grootheden als Annie M.G. Schmidt, Willem Wilmink en
  Wim Sonneveld componeerde en elke avond bij De Stratenmakeropzeeshow achter de piano zat. ‘Ik ben toonzetter,’ zei de bescheiden Harry Bannink als men vroeg wat zijn beroep was.

  Muziekkenner en Banninkliefhebber Ton Ouwehand speurt naar de zichtbare en onzichtbare tekenen van de nalatenschap en ondervraagt kenners en liefhebbers van Harry’s werk, zoals Aart Staartjes, Henny Vrienten, Joost Prinsen, Jenny Arean, Joop van den Ende, Wobke Wilmink, Ivo de Wijs, Loes Luca, Willem Nijholt en vele anderen. Van 1955 tot 1999 drukte Bannink zijn onuitwisbare stempel op de Nederlandse lichte muziek. Sommigen noemen hem de Cole Porter of de Rodgers & Hart van de Lage Landen...

  Een paar quotes uit het boek:

  Ze moeten een fontein naar hem noemen – Jenny Arean
  Hij was de Mozart van de lichte muziek – Bob Zimmerman
  Hij had een hekel aan mooizingerij – Edwin Rutten


   

Hieronder kunt u zich aanmelden als nieuwe AFdH-abonnee. Wij sturen u na ontvangst van deze gegevens het welkomstgeschenk toe en sluiten een factuur voor het abonnement bij.

Achternaam:  
Tussenvoegsel:
Voornaam:  
Bedrijfsnaam: (optioneel)
Straat + huisnummer:  
Postcode:  
Plaats:  
Telefoon:  
E-mailadres:  
 

Martien Frijns

Paul Abels